- Aquest esdeveniment ja ha passat.
Sessió clínica AMHB Febrer 2018-Dra M.Àngels Carrera
14 febrer 2018 - 10:30 - 13:00
FENT QUE ELS CASOS CLINICS COMPTIN. Mostrant Evidència en Medicina Homeopàtica.
Projecte Casos Clínics Homeopàtics Documentats - BARCELONA
Dra. Maria Àngels Carrera
Parlarem amb detall, de la importància que té, especialment en els moments actuals, l’estudi i el perfeccionament dels casos clínics homeopàtics, de manera que puguin ésser comprensibles pel públic en general i per la classe mèdica en particular.
No n’hi ha prou en tenir casos clínics resolts. Cal poder-los mostrar d’una manera estàndard i sistematitzada, que els faci accessibles a qualsevol persona formada mèdicament: Aprendre a expressar i mostrar els casos a la comunitat científica internacional.
Malgrat que els assaigs clínics estiguin situats a la piràmide de l’evidència, el número de publicats en revistes mèdiques no ha parat d’augmentar. I això és degut a que els casos clínics són una important eina d’evidència.
Davant de la necessitat evident d’un guiatge en la presentació de casos clínics de qualitat, l’any 2013 va veure la llum el projecte CARE, des de les fileres de la medicina convencional (CAse REpport).
Com a metges homeòpates, el treball clínic al davant del pacient és el que ocupa la major part del nostre temps. Es genera una gran quantitat d’informació, que ben recollida, és una potent eina d’evidència, de recerca i docència, de publicació i presentació en congressos, de validació de medicaments homeopàtics, i en resum, és l’eina essencial pel progrés de la homeopatia.
De l’adaptació del CARE a l’homeopatia sorgeix el projecte HomCASE CARE, una guia per a la presentació de casos clínics homeopàtics de qualitat i la seva recollida en una base de dades, que ha estat impulsada des de l’ECH (European Comitee Council).
Des de Barcelona, hem començat, des de finals del 2016 el projecte CCD-BCN (Grup per al treball de Casos Clínics Documentats – Barcelona).
Té tres finalitats principals:
-
Treball en grup d’històries clíniques pròpies i publicades amb la finalitat d’anar assolint un perfeccionament col·lectiu en la seva presentació i compartint mútuament aquest procés
-
Actuar com a llavor perquè es formin altres grups similars, de fet ja en hi ha a València, Euskadi, Múrcia...
-
Poder participar en la construcció d’una gran base de dades internacional. Comentarem sobre les diferent utilitats que una base de dades d’aquest tipus pot tenir.
Dra. Maria Àngels Carrera i d’Espona
Llicenciada en Medicina a la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona) (1984).
Post-grau en Medicina Homeopàtica a Oaxaca (Mèxic) 1985 amb el Dr. Proceso S. Ortega.
Formació continuada a l’Acadèmia de Medicina Homeopàtica de Barcelona (AMHB) i altres llocs en seminaris monogràfics de diferents ponents internacionals.
Formació amb el professor G. Vithoulkas, International Academy of Classical Homeopathy (IACH - Grècia)
Centre propi des del 1986 fins l’actualitat, de Medicina Homeopàtica Clàssica a Barcelona i a Sabadell
Membre de la AMHB participant en diverses etapes amb la Junta Directiva i l’equip docent.
Diploma Acreditatiu en Capacitació en Medicina Homeopàtica, COMB (Col·legi Oficial de Metges Homeòpates) 2006
Col·laboració amb la Unitat de Teràpies Naturals de l’Hospital de Mataró, en el programa d’Atenció Integral al Pacient Oncològic amb Medicina Homeopàtica (2007 – 2010)
Coordinació, des de gener del 2017, junt a la dra. Mercè Meseguer dels grups d’e-learning de la formació depenent de la Internacional Academy of Classical Homeopathy (IACH)
Implantant el projecte de Casos Clínics Homeopàtics Documentats des de setembre de 2016 a Barcelona junt amb la Dra. Anna Pla.