Adéu Manel…

Adéu Manel…

El passat diumenge 28 de juliol ens va deixar el nostre company i amic, el Dr. Manel Mateu Ratera a l'edat de 73 anys.

És impossible posar paraules al seu llegat humà i professional. En Manel ha estat un metge amb una gran experiència clínica, la seva entrega al servei del qui pateix fou lloable. 

Mestre de moltes generacions de metges homeòpates, no sols dels alumnes formals, també de tots els seus companys que vam tenir la sort de gaudir del resultat de la seva inesgotable curiositat científica homeopàtica.

En Manel Mateu es va formar a la Universitat de Barcelona. Especialista en Medicina Interna per la Universitat Autònoma de Barcelona a l’Hospital de la Vall d’Hebron i Doctor en Medicina amb una Tesi Doctoral sobre medicina de muntanya després de la seva participació a la primera expedició catalana a l'Everest el 1982.  Va treballar al servei de medicina interna de l'Hospital Comarcal d'Igualada (Barcelona) del 1980 al 1990, i va ser Cap del Servei durant diversos anys. Es va formar a Homeopatia a l'Hospital Homeopàtic de Londres. Membre de la Faculty of Homeopathy de Londres, i de l'Acadèmia Mèdic Homeopàtica de Barcelona (AMHB), i de la que va ser president del 2002 al 2011. Era també docent del Màster d'Homeopatia que imparteix l'AMHB.

Com a president de l’Acadèmia, va aconseguir que visquéssim una època exuberant en la docència en forma de màster, i en general va aconseguir que ens entusiasméssim tots d’un apassionament acadèmic homeopàtic. Els seus cursos avançats i de perfeccionament són un tresor, són llavors que donaran fruit en el temps.

Autor de moltíssimes publicacions, destaca entre elles l’obra “Primers auxilis amb Homeopatia” que ha estat traduïda a diverses llengües de la qual en Manel en va fer vàries revisions, mostrant-nos el seu desig de constant millora.

En Manel ha estat un home al qui era fàcil estimar, perquè ell també tenia una constant atenció afectuosa amb tothom. Ens deixa un gran home, els nostres pensaments estan amb la Pilar i els seus fills. Quina meravella haver passat per aquest món deixant una profunda empremta. 

Et trobarem a faltar estimat company i amic, et veurem més tard.

Redactat pel Dr. Vicente Méndez, i el Dr. Josep M. García.

LA JUNTA DIRECTIVA

Us deixem algunes fotos dels companys i companyes que avui dimarts 30 de juliol s'han desplaçat a Igualada per dir l'últim adéu a en Manel: